Destinacija

Lagos

Putovanja

Dobrodošli u Lagos
Pregledajte ponudu letova za Lagos i rezervirajte najpovoljniji let online u par jednostavnih koraka.

Lagos je najveći grad u Nigeriji. Prema popisu iz 1991. godine u gradu je živjelo 5.195.247, a prema procjeni iz 2010. 9.968.455 stanovnika, što ga čini drugim po veličini gradom u Africi, iza Kaira. Također je 7. svjetski grad po prirastu stanovništva.
U samo dvije generacije Lagos je narastao 100 puta, s manje od 200 tisuća ljudi na gotovo 20 milijuna. Danas je jedan od 10 najvećih svjetskih gradova, a prostire se na gotovo tisuću četvornih kilometara.

Pretražite najpovoljnije cijene avio karata.

Turističke atrakcije

Obavezno posjetite:

U Lagosu postoji nekoliko festivala, svaki sa svojim skupom ponuda i provode se u različito doba godine. Eyo Festival, Badagry Festival, Lagos Black Heritage Carnival, Lagos Carnival, Eko International Film Festival, Lagos Seafood Festival, LAGOS PHOTO Festival i The Lagos Jazz Series, jedinstveni brend za visokokvalitetnu glazbu uživo u svim žanrovima s koncentracijom na jazz, samo su neki od događaja. Popularni događaj, koji je započeo 2010. godine, održava se tijekom 3-5 dana na raznim visokokvalitetnim vanjskim mjestima. Glazba je eklektična kao i publika, a među zastupljenim žanrovima su Rhythm & Blues, Soul, Afrobeat, Hiphop, Bebop i klasični jazz. Festivali uključuju zabavu s plesom i pjesmom kako bi se posjetitelji zabavljali tijekom boravka u Lagosu.

Atlantski ocean sadrži razne pješčane plaže u Lagosu, uključujući Badagry Beach, Eleko Beach, Elegushi Beach i Alpha Beach. Plaža Bar i Plaža Lekki dvije su najistaknutije plaže u Lagosu. Lagos nudi širok raspon hotelskih mogućnosti, u rasponu od tri do pet zvjezdica. Trg Tafawa Balewa, grad Festac, Lekki Conservation Centre, The Remembrance Arcade i Slave Jetty u Badagryju su vrijedni posjeta.

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »