Program lojalnosti

Flying Blue

Flying Blue

Flying Blue

Flying Blue je program lojalnosti avio prijevoznika Air France. Pri kupovini i realizaciji leta skupljaju se milje ili bodovi, koji se dodaju na Flying Blue račun korisnika. One se mogu zamijeniti za niz pogodnosti koje su u ponudi ovisno o razini statusa člana.

Registracija

Registracija je besplatna i možete ju obaviti na web stranici Air Francea, nakon čega dobivate identifikacijski broj računa na kojem se prikupljaju milje.

Skupljanje milja

Milje se skupljaju pri svakom letu avio prijeovznikom Air France kao i njegovim partnerskim avio prijevoznicima KLM, JOOP i HOP i drugim prijevoznicima alijanse SkyTeam. Prilikom rezervacije potrebno je navesti svoj članski broj na koji će biti evidentiranje milje 24 h nakon obavljenog leta. Broj milja ovisi o cijeni karte kao i razini statusa Flying Blue članstva. 

Broj milja koji se dobiva za svaki potrošeni 1 € na nivoima članstva:

  • Explorer: 
  • Silver: 6
  • Gold: 7
  • Platinum: 8

Prilikom obračuna milja, takse zračih luka se ne uzimaju u obzir, ali se obračunavaju troškovi prijevoza i svih dodatnih usluga koje putnik koristi.

Milje se mogu zaraditi:

  • plaćanjem odabira sjedala, sjedala u prednjem dijelu zrakoplova, dva sjedala u istom redu i sjedala na gornjoj palubi zrakoplova
  • dokupom a-la-carte menija, korištenjem partnerskih hotela, online trgovina, rent-a-car tvrtki, itd. 

Trošenje milja

Skupljene milje mogu se trošiti na avio kartu, promjenu na viši razred putovanja (upgrade), hotelski smještaj, rent-a-car ili kao poklon nekom drugom članu . Također, postoji opcija i dokupa određenog broj milja potrebnih za željenu uslugu.

Kupovina avio karte

Milje se mogu trošiti na kupovinu jednosmjerne ili povratne avio karte na svim letovima avio prijevoznika Air FranceKLM, JOON i HOP, u ekonomskoj, premium ekonomskoj i poslovnoj klasi, do posljednjeg raspoloživog mjesta. Takse i troškovi prijevoza ne mogu se platiti miljama, već gotovinom ili karticom u trenutku kupnjaekarte.

Dodatne usluge

Milje se mogu zamijeniti za neku od dodatnih usluga: sjedalo u redu s izlazom , a-la-carte menij, dodatni komad predane prtljage, višak prtljage, itd. 

Kupnja

Flying Blue članovi mogu trošiti milje na kupovinu putem interneta na web stranicama prijevoznika ili na neki od proizvoda iz ponude Flying Blue online trgovine.

Dobrotvorne svrhe

Sakupljene milje mogu se pokloniti u dobrotvorne svrhe, nekoj od dobrotvornih organizacija na web stranicama Air Francea.

Statusi članstva

U okviru Flying Blue programa postoji mogućnost prelaska na veću razinu članstva ovisno o broju statusnih milja na računu ili bodova (experience points) koji se dobivaju ovisno o odredištu i razredu prijevoza. Svaki od ovih statusa članstva nosi niz pogodnosti.

Postoje 4 razine članstva:

  • Explorer – razina koju dobiva svaki novi član; 10 % popusta na predrezervaciju i kupnju sjedala
  • Silver (SkyTeam Elite) – sa prikupljnih 25.000 statusnih milja ili 100 bodova; prioritetna prijava na let, ukrcavanje i prtljaga; 25 % popusta na kupnju sjedala; besplatan izbor standardnog sjedala, dodatan komad prtljage
  • Gold (SkyTeam Elite Plus) – sa prikupljenih 40.000 statusnih milja ili 180 bodova; pristup salonima poslovnog razreda širom svijeta, prioritetna prijava, ukrcavanje, iskrcavanje i prtljaga; 50 % popusta na kupnju usluge sjedala; besplatan izbor standardnog sjedala za dvije osobe, dodatan komad prtljage
  • Platinum (SkyTeam Elite Plus) – sa prikupljenih 70.000 milja ili 300 bodova; pristup salonima poslovnog razreda širom svijeta, besplatna kupnja dodatne usluge za sjedala, prioritetna prijava na let, ukrcavanje, iskrcavanje, prioritetni i dodatan komad prtljage; Platinum servis dostupan 24/7

eTours.hr koristi kolačiće (cookie) i slične tehnologije za unaprjeđenje korisničkog iskustva.
Daljnjim korištenjem stranice slažete se s korištenjem kolačića.  Više informacija »